Maak een tuin kinderproof met deze elementen

tuin kinderproof
tuin kinderproof

Word je binnenkort vader of moeder en wil je je huis en tuin klaar maken voor de kleine? Of misschien ben je al ouder en ga je met je gezin verhuizen naar een huis met een mooie tuin? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je kind in een veilige en vertrouwde omgeving rustig kan spelen. Dit blog is dan ook speciaal voor jou geschreven, want in dit blog lees je hoe je jouw tuin niet alleen een veilige, maar ook een leuke plek maakt voor je kind. 

Hoe maak je je tuin veilig voor een kind?

Kinderen gaan graag op ontdekkingstocht. Het is dan ook voor jullie beide fijn als jij je kind(eren) rustig in de tuin kunt laten spelen, zonder dat je hem of haar steeds in de gaten moet houden. Een belangrijke tip hierbij is dan ook om altijd te zorgen voor een zachte ondergrond. Zo kan je kind rustig lopen, springen, klimmen of klauteren en is vallen niet erg, want je kind zal altijd zacht terechtkomen. 

 

Een goede zachte ondergrond kan bijvoorbeeld kunstgras, rubber of een dikke, natuurlijke grasmat zijn. Zorg er verder voor dat je tuin volstaat met bloemen en planten die je kind rustig kan aanraken en zelfs in zijn of haar mond kan stoppen. Voorkom te allen tijde dat er giftige planten of bloemen in de tuin staan om problemen te voorkomen. Kan je kind al goed zelf staan en/of lopen? Dan is het van groot belang dat je de tuin goed afschermt, zodat je kind niet zomaar de tuin uit en de straat op kan wandelen. Zorg dus voor een goede schutting of tuinhek inclusief deur met een lastig te openen of hooggeplaatst slot.

trampoline kopen

Wil je een trampoline kopen?

Hoe maak je de tuin leuk voor een kind?

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk dat je kind veilig is in de tuin, maar ook dat hij of zij er rustig in kan spelen en kennis kan maken met allerlei bloemen, planten en diertjes. Om je tuin een fijne plek te maken voor je kind, doe je er goed aan om hier een leuk zithoekje voor je kind in te maken. Zo heeft je kind echt een eigen plekje in de tuin. Ook is het leuk om tuinkabouters en andere kindvriendelijke decoratie te plaatsen. Wil je je kind echt blij maken met je tuin? 

 

Zorg dan dat hij of zij lekker kan uitrazen in de tuin, bijvoorbeeld op een speeltoestel of een trampoline. Je kunt tegenwoordig voor zeer schappelijke prijzen trampolines kopen en je kinderen zullen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Zorg ook hier wel altijd voor een zachte ondergrond en voorkom dat je kind zich bezeert. Een andere leuke manier om je tuin kinderproof te maken, is door een klein moestuintje voor je kind te maken wat jullie samen onderhouden. Zo is de tuin niet alleen een plek om te spelen, maar ook een plek waar je kind nieuwe dingen leert. 

Dit vind je misschien ook leuk...