Dit zijn de laatste trends op het gebied van keukens

zwarte keuken
zwarte keuken

Ben je bezig met het ontwerpen van een nieuwe keuken maar wil je ook een beetje op de hoogte zijn van de laatste trends op dat gebied? Dan is het handig als je deze blog leest! Want hier gaan we bepaalde trends bespreken die tegenwoordig helemaal in zijn voor in keukens. We gaan niet kijken naar alleen het uiterlijk van een keuken maar ook hoe de binnenkant ervan de laatste tijd veel is beïnvloed. Dus ga er lekker voor zitten en wij nemen je mee door de trends van keuken.

Zwarte keukens zijn hip

Je zou zeggen dat juist witte keukens meer diepte en ruimte geven in een bepaalde kamer. Maar het zal je verbazen hoe zwarte of donker gekleurde keukens een illusie kunnen creëren dat een huis groter lijkt dan ze zeggen. Daarbij is vooral de combinatie van donkere kleuren in de keuken een hippe trend. Vroeger was het zo dat er helemaal geen donkergekleurde keukens bestonden. Je kon alleen kiezen uit lichte kleuren zoals wit of grijs. Je hebt natuurlijk ook uitzonderingen, bijvoorbeeld in Frankrijk doen ze al jaren zwarte accenten in hun keukens en ook andere kleuren. Kortom, kijk eens voor donkere kleuren!

keukenblad

Zwart keukenblad met kraan

Combineren met hout is goud

Er zijn de afgelopen jaren veel verschillende keuken designs gekomen met een combinatie van hout. Bijvoorbeeld een donker eiken keukenblad voor in de keuken of dat de kasten boven het aanrecht allemaal van hout zijn gemaakt. Kortom, het is echt een stijgende trend en ook eentje die niet zomaar zal verdwenen. Omdat er heel veel verschillende houtsoorten zijn op de wereld en deze makkelijk te combineren zijn met elke kleur die er zowat bestaat. Het is echt een gouden combi om dit te doen in je keuken.

Hoe handiger, hoe beter

Vroeger was een keuken een stuk minder complex dan nu. Eerst was het gewoon de bedoeling dat je daar je borden in kwijt kon en kon koken en dat was het. Maar tegenwoordig zijn er veel meer eisen aan een keuken. Hij moet strakker zijn, er moet veel opbergruimte zijn voor bepaalde elementen, alles moet zo duurzaam mogelijk en ga zo maar door. Je bent nu ook veel meer kwijt voor een keuken dan vroeger.

Dit vind je misschien ook leuk...