Drie redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

kunststof kozijnen

Geweldige voordelen

Kunststof kozijnen zijn vandaag de dag erg populair onder woningeigenaars die nieuwe kozijnen laten plaatsen. Dat is eigenlijk geen verrassing als je je realiseert dat kunststof kozijnen een aantal geweldige voordelen hebben, vergeleken met houten kozijnen. Drie aantrekkelijke voordelen van kunststof kozijnen hebben te maken met de prijs, het onderhoud en de materiaalkenmerken van kunststof.

Drie redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

De prijs van kunststof kozijnen

Voordat je nieuwe kozijnen heb gekocht van kunststof kozijnen, stel je jezelf uiteraard de vraag Wat kost een kunststof kozijn?, zeker vergeleken met houten kozijnen. Zijn houten kozijnen niet voordeliger? Het antwoord op deze vragen is eenvoudig: kunststof kozijnen zijn doorgaans zo’n 15 procent goedkoper dan houten kozijnen – zelfs 20% goedkoper dan aluminium – en gaan ook nog eens een stuk langer mee. Kunststof kozijnen zijn dus niet alleen een voordelige, maar ook een duurzame en milieuvriendelijke keuze.

Beperkt onderhoud

Het mooie van kunststof kozijnen is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. De kozijnen zijn onderhoudsarm, maar ook kleurvast. Dat betekent dat het inschakelen van een huisschilder bij kunststof kozijnen niet nodig is. Bij houten kozijnen is een huisschilder natuurlijk wel een slimme keuze, om de levensduur van het kozijnwerk te vergroten.

Qua onderhoud hoeft je overigens niet wakker te liggen van kunststof kozijnen. Dit type kozijnen schoonhouden is erg gemakkelijk. Zo nu en dan de kunststof kozijnen afnemen met een nat doekje is ruim voldoende om ze in goede conditie te houden. Wat kunststof kozijnen nog extra onderhoudsarm maakt, is het feit dat ze zich goed houden onder allerlei weersomstandigheden. Houten kozijnen daarentegen zijn een stuk gevoeliger voor weertypes als regen, extreme vorst en/of warmte, en lopen vaak een hoog risico op houtrot en schimmelvorming als ze niet goed onderhouden worden.

kunststof kozijnen kopen

Wanneer je kunststof kozijnen koopt, heb je hier geen omkijken meer naar qua onderhoud.

Materiaalkenmerken van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen staan bekend om hun energiezuinige materiaalkenmerken. Omdat kunststof formidabel goed isoleert, kan de bezuiniging al snel oplopen tot 250 euro per jaar. De kozijnen verdienen zich dus langzaam terug! De uitstekende isolerende werking van kunststof kozijnen is een gevolg van de holtes met stilstaande lucht die hierin aangebracht zijn. Deze holtes zijn via kleine schotten onderverdeeld in meerdere kozijn kamers en houden een hoop warmte vast. Je profiteert van nog meer isolerend rendement als je naast kunststof kozijnen ook het glas laat isoleren. Dit kan onder meer door te kiezen voor HR-glas dat een coating heeft en zodoende veel warmte binnenhoudt.

Dit vind je misschien ook leuk...