Design spa in je tuin

Design spa in je tuin
Design spa in je tuin

De uitstraling van de tuin is tegenwoordig net zo belangrijk als de uitstraling van het woninginterieur. De tuin wordt om die reden steeds luxer. Dat blijkt onder andere aan het groeiende aantal tuinen met prachtige spa’s Een design spa in de tuin zorgt niet alleen voor rust en ontspanning, maar is ook een smaakvolle toevoeging aan de tuininrichting. Ook op zoek naar zo’n mooie spa voor in de tuin? We vertellen je hier waar je op moet letten.

Het aanbod spabaden is enorm. Om hieruit een mooie design spa te kiezen, is het belangrijk om je van te voren goed te oriënteren op wat er allemaal mogelijk is. Bepaal allereerst welke omkasting er het best bij je smaak en je tuin past. Dit is een belangrijke keuze, aangezien de omkasting voor een groot deel de uitstraling van de spa bepaalt. Ze kunnen gemaakt worden van prachtig gevlamd teakhout, dat er niet alleen zeer lux uitziet, maar ook nog eens weersbestendig en onderhoudsvrij is. Ook Western Red Cedar hout wordt vaak gebruikt voor de omkasting. Hiermee krijgt jouw spa een meer authentieke look, die neigt naar die van de traditionele hot tubs. Prachtig voor in een rustieke tuinstijl.

Design spa in je tuin

Wilt u een design spa in je tuin? Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten, waarna u heerlijk in uw tuin kunt ontspannen

Ledverlichting

Licht doet enorm veel voor sfeer en uitstraling. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een spa met ingebouwde ledverlichting. Het mooie aan ledverlichting is dat deze kan afgesteld worden in verschillende kleuren. Je kunt dus voor iedere gemoedstoestand een passende kleur selecteren, om altijd in de juiste sfeer van de spa te kunnen genieten. Een verlichte spa ziet er niet alleen schitterend uit, maar kan ook een heel rustgevende en therapeutische werking hebben. Zeker als je kiest voor een kalmerende kleur als donkerblauw. Bijkomend voordeel van ledverlichting is dat het een hele duurzame energiebron is. Ledverlichting gebruikt slechts vijftien procent van de stroom die een gloeilamp of hallogeen lamp nodig heeft.

Kuip

De meeste spa’s hebben een kuip van acryl. Maar ondanks dat het materiaal vaak hetzelfde is, kan er veel verschil zitten in de uitstraling van de kuipen. Bij mooie design spa’s is er vaak net wat meer aandacht besteed aan de kuip. Deze kuipen beschikken vaak over een mooi lijnenspel, die de spa een elegante uitstraling geeft. De kuip kan daarnaast voorzien worden van veel kabbelende watervalletjes, die de spa nog rustgevender maken. Dus ondanks dat de kuip geheel onder water ligt, kan hij veel bijdragen aan de totale uitstraling van de spa.

Dit vind je misschien ook leuk...