Welk meubilair past het beste in mijn tuin?

Welk meubilair past het beste in mijn tuin?
Welk meubilair past het beste in mijn tuin?

De tuin is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. We maken er vaker dan ooit gebruik van en willen er dus zoveel mogelijk comfort ervaren. Daarom is het belangrijk dat je de juiste tuinmeubelen in je tuin hebt staan. Ben je benieuwd naar welke tuinmeubelen het best bij je tuin passen? We geven je hier enkele tips voor een goede match.

Om bijpassend tuinmeubilair te kunnen kopen, is het belangrijk dat je eerst de stijl van je tuin definieert. Je krijgt dan direct een beter beeld van welk tuinmeubilair daarbij past. Heb je bijvoorbeeld een landelijke tuin, waarin de focus ligt op natuurlijke materialen, dan is het wel zo mooi als ook je tuinmeubelen bestaan uit natuurlijk materiaal. Voor een natuurlijke tuin heb je de keuze uit enorm veel houten en gevlochten meubelen, die een heel rustieke sfeer oproepen. Zorg dat je bij de aankoop van houten meubelen kiest voor teakhout. Teakhout beschikt over veel olie, dat als natuurlijke beschermlaag dient. Hierdoor is het hout ook zonder behandeling met een beits zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Voor gevlochten tuinmeubelen kun je het beste kiezen voor wicker. Dit materiaal oogt net zo natuurlijk als echt riet, maar is toch zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk.

Heb je juist meer een strakke, moderne tuin? Dan worden andere tuinmeubelmaterialen geschikter. Denk bijvoorbeeld aan kunststof, coated aluminium en RVS. Deze materialen zorgen met hun strakke afwerkingen en neutrale kleuren voor een moderne, grafische touch. Bijkomend voordeel van deze materialen is dat ze heel onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn, waardoor je er langer van geniet.

Welk meubilair past het beste in mijn tuin

Welk meubilair het beste in uw tuin past hangt af van de uitstraling die u wilt creëren.

Bekleding kussens

Ook de bekleding van de kussens maakt een belangrijk deel uit van de uitstraling van de tuinmeubelen. Zorg dat de kleuren of printen zoveel mogelijk overeenstemmen met de andere decoraties en accessoires in je tuin. Ook is het belangrijk dat de bekleding weersbestendig is. Voor tuinmeubelkussens is vooral de stof sunbrella populair. Deze stof is zowel waterafstotend als onderhoudsvriendelijk. Water veeg je er zo vanaf en elke vlek is er moeiteloos uit te krijgen, waardoor de stof erg geschikt is voor buiten.

Ook op zoek naar goede tuinmeubelen? Breng dan eens een bezoek aan Fonteyn Outdoor Living Mall. Hier staat een enorm assortiment designmeubelen voor in de tuin gepresenteerd in een mooie showroom.

Dit vind je misschien ook leuk...