Een vogelhuisje met verlichting bouwen voor in de kinderslaapkamer

Op zoek naar een leuke en originele verlichting voor in de kinderslaapkamer? Wat dacht je van een vogelhuisje met een lampje erin? Het ziet er niet alleen gezellig uit, het hoeft ook nog niet eens duur te zijn! Je kan deze kant en klaar in de winkel kopen, maar veel leuker is natuurlijk om zelf een steentje bij te dragen aan dit concept. Hoe je dat doet? Dat wordt beschreven in deze blog.

Benodigdheden
Het is handig om eerst te kijken of je alle benodigdheden in huis hebt. Voor onder andere schuur- en zaagmaterialen biedt het Festool gereedschap een groot assortiment. De benodigdheden zijn als volgt:

– een houten vogelhuisje (zelf gebouwd of gekocht)
– kwast + verf
– terpentine (om kwast mee schoon te maken)
– stekker
– lampje
– schakelaar
– strijkijzersnoer (twee meter)
– boormachine (38 mm speedboor)
– fitting (38 mm doorsnee)
– schuurpapier
– eventueel een haakje (voor ophangen)

Klussen maar!
Zodra je alle benodigdheden in huis hebt, kan je beginnen met bouwen. Met de speedboor boor je een gat in het dak van het vogelhuisje. Vervolgens pak je het strijkijzersnoer en de fitting erbij. Schuur de randen van het geboorde gat in het dak van het vogelhuisje en het bovenste deel van de fitting. Op de verpakking van de fitting staat hoe je de fitting aan het snoer monteert. Hiervoor heb je meestal een fitting schroevendraaier, plakband, schaar, en snoer stripper nodig. Streef de handleiding na.

Op de verpakking van de stekker staat hoe je de schakelaar, die halverwege het snoer zit, en de stekker aan het snoer monteert. Ook hierbij heb je de materialen nodig die je ook gebruikt heb bij het monteren van de fitting.
De fitting stop je vervolgens in je geboorde gat in het dak van het vogelhuisje. Om hem extra goed vast te zetten kan je hem nog vastkitten. Vervolgens kan je beginnen met verven. Verf het huisje inclusief het dak en de rand van de fitting in de gewenste kleur.

Als het huisje droog is kan je het lampje erin draaien en hem ophangen of ergens neerzetten. Denk er wel aan dat je de onderkant van het huisje ook schildert wanneer je deze ophangt.

Voilá! Het vogelhuisje met verlichting is klaar. Het duurt al met al maar een uurtje voordat je klaar bent met klussen, het huisje moet dan alleen nog drogen. Spreekt dit concept je aan? Bekijk of je alle gereedschappen in huis hebt en probeer het zelf ook uit. Het leukste is dat je kan spelen met kleuren en vormen, zodat je een vogelhuisje kunt bouwen naar de gewenste smaak/voorkeur. Kijk voor de benodigde gereedschappen en materialen ook eens op www.ijzerhandel.nl. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...