Een aluminium lichtstraat

Lichtstraten worden op een plat dak geplaatst om meer lichtinval van boven naar binnen te krijgen. Het is een mooie en daarnaast een fijne oplossing. Je krijgt door het gebruik van een of meerdere lichtstraten een mooie lichtinval binnen. Ook is het vaak de beste oplossing waar je voor kunt kiezen. Het plaatsen van een glazen wand, aan bijvoorbeeld de voorzijde van een uitbouw, is vaak mogelijk maar de kosten daarvoor zullen vele malen hoger zijn dan van een lichtstraat op het platte dak. Nu kan je bij een lichtstraat kiezen uit verschillende mogelijkheden die van invloed zijn op de prijs. Je kan het beste een lichtstraat laten plaatsen die onderhoudsvrij is. Het is bijzonder lastig om, met een vaste regelmaat, een lichtstraat te moeten schoonmaken en eventueel schilderen. Om dat te voorkomen kan je kiezen uit een aluminium frame en een lichtdoorlatend deel van glas of kunststof.

 

 

Aluminium

 

Wanneer je kiest voor een aluminium frame, waarin het glas of kunststof is geplaatst, wat vervolgens is gepoedercoat, dan weet je zeker dat je daaraan geen onderhoud meer hebt. Het is een materiaal wat niet zal roesten en praktisch geen slijtage heeft. Het kan tegen alle weersinvloeden dus het is het beste materiaal om voor een lichtstraat te gebruiken. Wanneer je zou kiezen voor een stalen frame dan weet je, dat je het met een vaste regelmaat zal moeten schilderen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Indien de lichtstraat is verhoogd dan kun je de zijwanden ook van een doorschijnend materiaal laten maken of eventueel door aluminium platen. Zorg er altijd voor dat je een lichtstraat kiest, die wanneer hij eenmaal is geplaatst, geen extra onderhoud meer nodig heeft. Wanneer je dan daarvoor kiest zal je automatisch uitkomen bij een aluminium lichtstraat. Het zal bij de aanschaf wel wat duurder zijn dan een stalen frame maar dat weegt niet op tegen het gemak dat je ervan hebt. Laat een goede offerte maken en laat hem plaatsen door de leverancier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *