Wat is belangrijk bij een woninginrichting?

Het gaat er bij het inrichten van een woning niet om de laatste trends te volgen of de meest modebewuste designer te engageren. De bedoeling van woninginrichting is duidelijk, een huis zo voorzien van meubels en accessoires zodat uit een gebouw een thuis ontstaat.

De deelnemers zijn belangrijk.

De belangrijkste partij bij woninginrichting is dus niet de woninginrichter of de eigenaar van het huis, de belangrijkste partij is het gezin dat in het huis gaat leven. Een ontwerper van woninginrichtingen, een binnenhuisarchitect of een designer, kan daarbij alleen maar behulpzaam zijn. Het gezin bepaald wat het wil gebruiken om van het huis een thuis te maken.

De professionele woninginrichter kan zeker een rol meer kan spelen in het geheel. Er is veel vakkennis nodig, maar vooral ook veel inspiratie, voor het goed inrichten van een woning.

U kunt natuurlijk ook zelf de woning inrichten.

Ook wanneer u zelf als eigenaar de woning wilt gaan inrichten is het belangrijk te proberen u in te leven in de gevoelens en de gedachten van de overige bewoners. Door gesprekken te voeren met de gezinsleden is het mogelijk de inrichting van de woning als geheel en die van de onderdelen aan te passen.

En hoe doet u dat? Een paar voorbeelden.

Maakt uw dochter het huiswerk liever rustig alleen, dan moet u denken aan een bureau en internet op haar slaapkamer. Doen de kids het huiswerk liever gezellig met zijn allen aan de keukentafel, dan zal er een grotere keukentafel moeten komen.

Is het centrum van de salon het bankstel en praten de gezinsleden veel met elkaar, dan hebt u een koffietafel nodig. Als de gezinsleden liever het mediacentrum tot middelpunt maken, laat de koffietafel dan maar staan in de meubelhal en plaats het bankstel zo dat ook iedereen kan kijken.

Wanneer u op die manier de woning inricht, uitgaande van het gezin, zal de woninginrichting een blijvend succes worden.

Dit vind je misschien ook leuk...