Donkere slaapkamer inrichten

donkere slaapkamer inrichten
donkere slaapkamer inrichten

Een donkere slaapkamer kan supergezellig zijn. Natuurlijk oogt een donkere slaapkamer kleiner doordat er minder lichtinval is omdat donkere muren licht absorberen. Van belang is om een lichtere vloer te kiezen. Anders wordt de kamer erg donker. Daarbij kun je kiezen voor gordijnen in lichte kleurtinten en schilderijten met witte omlijstingen aan de muur. Het bed kan weer donker zijn maar gebruik wit beddengoed of lichte tinten voor een sterker contrast. Er wordt dan accent gelegd op lichtere kleuren wat de donkere kleuren deels doorbreekt voor meer dynamiek. Voor de donkere tinten wordt vaak zwart gebruikt, maar ook antraciet en betonlook kleuren. Deze kleuren zorgen voor een luxe toevoeging. De kleuren kunnen worden afgewisseld met een glimmende kledingkast in grijstinten of antraciet. Voor de ramen kunnen in plaats van gordijnen ook lamellen worden gebruikt in een zwarte donkere tint die zorgen voor meer contrast maar ook meer lichtinval.

Industriële slaapkamer

Industrieel komt in vele soorten interieurs terug. Het is zeer modern en maar ook weer wat eigentijds. Deze stijl kenmerkt zich door beton look, robuuste zware houten tafels, kasten en vloeren. Bakstenen of muren in beton look waartegen strakke zwarte stellingkasten zijn geplaatst voorzien van lightbulbs met koperdraad. De grijze donkere betonnen kleuren of antraciet leggen de nadruk. Industrieel kan zowel in lichte als donkere tinten worden toegepast. De stijl kan worden benadrukt met oude machine onderdelen uit een fabriek als decoratie en zware robuuste industriële designlampen vaak met metalen kap en koperdraad lightbulbs. Hierin past een groot comfortabel grijs, beige, bruin of zwart boxspring bed. Bruin leer past zeer goed bij deze stijl en gecoate gietvloeren. Maar ook een robuuste houtenvloer is een goede match.

industriële slaapkamer

Op zoek naar inspiratie om je slaapkamer in te richten?

Donkere groene tinten

Een trendy kleur die veel wordt gebruikt is donker groen. Passend hierbij is een zwarte of juist beige kleurige comfortabele boxspring. Plantmotieven op schilderijen met een zwarte lijst aan de muur. Planten, eco-systemen in vazen en een comfortabel wollen vloerkleed passen hierbij. Gele beige kussens en beige stoelen. Donkergroene muren en een houten vloer. Naast beige geel kun je ook kiezen voor felrode kussen en een rode stoel op de slaapkamer. Deze kleur match namelijk ook zeer goed met groen.

Dit vind je misschien ook leuk...