Waar gebruik je tafelzeil voor?

Tafelzeil
Tafelzeil op een tafel met groenten

Tafelzeil is een veelzijdig en praktisch materiaal dat in verschillende situaties gebruikt kan worden. Als je bijvoorbeeld een feestje organiseert, kinderen hebt die graag knoeien of gewoon je tafel wilt beschermen tegen krassen en vlekken? Tafelzeil biedt een eenvoudige oplossing. Alleen hoe zit het met schoonmaken van het tafelzeil? Is het wasbaar? Ook wordt er naar de materialen gekeken. Het is namelijk wel fijn als het tafelzeil ook lang mee zal gaan.

Tafelzeil

Van welk materiaal is tafelzeil gemaakt?

Tafelzeil is meestal gemaakt van PVC, een duurzaam kunststofmateriaal dat waterdicht en gemakkelijk schoon te maken is. Het heeft vaak een dunne laag katoen of polyester aan de onderkant om het tafeloppervlak te beschermen tegen krassen. PVC-tafelzeilen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en ontwerpen. Ook zijn er effen kleuren tot zelfs patronen en prints. Hierdoor kun je eenvoudig de stijl kiezen die past bij jouw smaak en interieur. Bij de webshop www.hiptafelzeil.nl vind je een ruim assortiment aan verschillende soorten tafelzeilen. Voor elke tafel en interieur is er wel iets te verkrijgen!

 

Hoe maak je tafelzeil schoon?

Een van de grote voordelen van tafelzeil is dat het gemakkelijk schoon te maken is. Je hoeft geen speciale reinigingsmiddelen of ingewikkelde procedures te gebruiken. Een vochtige doek met wat mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om vuil en vlekken te verwijderen. Het is belangrijk om het tafelzeil regelmatig af te nemen, vooral na maaltijden of knoeipartijen. Hiermee voorkom je dat vlekken opdrogen en moeilijker te verwijderen zijn. Hoewel tafelzeil waterdicht is, is het niet volledig bestand tegen hete voorwerpen zoals pannen of kopjes rechtstreeks uit de oven of magnetron. Het plaatsen van onderzetters of hittebestendige matten kan dit probleem echter gemakkelijk oplossen. Let ook goed op met vlekken van mosterd, kerrie, tomatensaus etc., deze trekken snel in en dat wil je voorkomen.

 

Is tafelzeil wasbaar?

Niet elk tafelzeil is wasbaar. Alleen tafelzeilen waar het specifiek bij staat kunnen gewassen worden. Dit zijn vaak wat dunnere tafelzeilen die gemakkelijk in de wasmachine passen. Gewone tafelzeilen zijn erg dik en niet goed te buigen. Het is belangrijk op te merken dat, hoewel tafelzeil wasbaar is, herhaaldelijk wassen de levensduur van het zeil kan verminderen. Het kan na verloop van tijd slijten of zijn waterdichte eigenschappen verliezen. Het is daarom raadzaam om voorzichtig om te gaan met het schoonmaken en het zeil regelmatig te vervangen als dit nodig is.

Dit vind je misschien ook leuk...